Gyakori kérdések

Kérdések és válaszok

Részt vehetek-e a lelkigyakorlaton, ha csak később kapcsolódom be a programba, vagy előbb kell elmennem?

Elengedhetetlen, hogy a résztvevők a lelkigyakorlat elejétől végéig legyenek jelen, részben mert a program tartalma egymásra épül, részben pedig, mert a későbbi érkezés vagy a korábbi távozás megbontja a csoport dinamikáját. Az árak csomagárak, így a teljes összeget kell a lelkigyakorlatos ház részére eljuttatni. 

Milyen elhelyezést nyújtanak a lelkigyakorlatos házakban?

A csend biztosítása érdekében egyágyas szobákban helyezzük el a résztvevőket, a házaspárokat is. Ha a lelkigyakorlatos ház jelzi, hogy ezt nem tudja biztosítani, külön értesítést küldünk mindenkinek.

Hogyan módosul a program, ha mindennap esik az eső?

Ha a rossz időjárás következtében nem lehet kimenni a természetbe, a nordicwalking-oktatás elmarad. Helyette a lelkigyakorlatos házban mozgásgyakorlatokat végzünk és néhány előadással, majd további imádkozással egészítjük ki a programot.

Mit jelent a csend a lelkigyakorlatban?

A lelkigyakorlat első napjának esti programja után végig csendet tartunk, kivéve az első két nap mozgásoktatási részét.

A Jézussal járás/gyaloglás a bot használatához köthető-e?

Természetesen nem. A botnak mint eszköznek megismerése és használata nagy segítséget nyújthat: ritmust ad a mozgásnak, segíti a felsőtest átmozgatását, és kíméli az ízületeket. A program testi gyakorlatai szervesen kapcsolódnak a lelki gyakorlatozáshoz.

Részt vehetek-e több alkalommal ezen a lelkigyakorlaton?

Igen.

A 4 nap során mindvégig van-e mozgásoktatás?

Mozgásoktatást csak az első nap és a második nap elején tartunk. A többi napon együtt, de már egyénileg, csendben gyalogolunk. Ezekhez a csendes gyaloglásokhoz lelki impulzusokat adunk.

Hány kilometer gyalogolunk naponta?

Az első nap mozgásprogramja az oktatásra irányul. A szakemberek abban segítenek a résztvevőknek, hogy koruknak, egészségi állapotuknak megfelelően mennyit gyalogoljanak, mozogjanak. A mozgásprogram bármikor befejezhető.

Biztosítanak-e nordicwalking-botot a résztvevőknek?

Nordicwalking-botot mindenki számára biztosítunk, így nem szükséges hozni azokat, aki azonban saját nordic-botjával szeretne gyalogolni, bátran megteheti. Fontos, hogy a nordic-botot ne tévesszük össze a túrabottal, mert az túrázáshoz és másképpen használatos, mint a nordic-bot. A mozgástechnikát a lelkigyakorlaton nordic-bottal oktatjuk.

 

 

 

Jézusi gyaloglás születése
 

Hofher József jezsuita szerzetes és Molnár Renáta Cor-Way® életmódtréner, 4 gyermekes édesanya közös álma valósult meg abban a lelkigyakorlatban, amely a mai kor emberét a maga teljességében szólítja meg.
 

Lelkigyakorlat
 

A 4 napos lelkigyakorlat az imádkozást a mozgással, a lelket a testtel összekapcsolva vezet be a szemlélődő Jézus-imába, a test- és mozgáskultúrába és a nordic walking alapjaiba.
 

MozgásLelkiség
 

A mozgás és spiritualitás új nyelve, Jézus értünk való gyaloglása a hit közösségében – a közös nyelvben, Jézus Krisztus testvériségében válik mozgalommá.

Kapcsolat

Molnár Renáta
Cor-Way® életmódtréner
személyi edző, lelkigyakorlat vezető


+36 30 687-9203


Hofher József SJ
spirituális kísérő
lelkigyakorlat vezető