Bevezetés a Jézusi gyaloglásba/Gyaloglás Jézussal

Lelkigyakorlat két lépésben

Jelentkezés
Időpontok, helyszínek
2018. október 12-16. »
Tahi, Szív Lelkiségi Központ

Helyszín: Szív Lelkiségi Központ

Cím: Tahi, Villasor 7-9. térképen

Programot kíséri: Hofher József SJ szerzetes, Molnár Renáta Cor-Way® életmódtréner

Max. létszám: 25 ikon tudsz még jelentkezni

Részvételi díj: 41 000 Ft

Kísérők: Suller Melinda SJC és Marik Judit gyógytornász

Fontos tudnivalók!

A lelkigyakorlat 4 éj/fő/teljes ellátással 41 000 Ft.

A részletes információk ezen a honlapon találhatóak!
A jelentkezést, regisztrációt, válaszlevél küldését, fizetéssel kapcsolatos feltételeket a SZÍV LELKISÉGI KÖZPONT intézi!

JELENTKEZNI AUGUSZTUS 10-től lehet. A jelentkezést a SZÍV Lelkiségi Központ intézi!

Szeretettel várjuk a lelkigyakorlatra!

Jelentkezés:
sziv.jelentkezes@gmail.com

A teljes embert megszólító új típusú lelkigyakorlatok – két egymásra épülő lépésben – tavasztól őszig több helyszínen és időpontban zajlanak.

Első lépés: Bevezetés a Jézusi gyaloglásba
Második lépés: Gyaloglás Jézussal

A 4 napos lelkigyakorlat első lépése az imádkozást a mozgással, a lelket a testtel összekapcsolva vezet be a szemlélődő Jézus-imába, a test- és mozgáskultúrába és a nordic walking alapjainak elsajátításába.

A második lépés a Bevezetésben megtanultakra épül; test és lélek imáját – a Szív imáját – mélyíti el, segítve, hogy a gyaloglás Jézussal a mindennapok részévé, életmóddá válhasson.

Az első és a második lépés lelkigyakorlata 2016-tól egy időpontban zajlik. 

Amennyiben gyógytornász is segíti munkánkat, gerinc-gyógytorna fakultatív lehetőségét is felajánljuk (ezt lelkigyakorlatonként külön jelezzük).

Kivétel: Püspökszentlászló, mert idén ott 3 napos lesz. Pontos kezdés és részletek a lenyílóban.  

Hogyan épül fel a lelkigyakorlat?

Az Első lépés (Bevezetés a Jézusi gyaloglásba) és a Második lépés (Gyaloglás Jézussal) – a kezdő és haladó lelkigyakorlatozók programja az első 2 napon párhuzamosan folyik.

A program két fő részből áll: időjárástól függően, délelőtt általában a szabadban zajlik a gyaloglás (a kezdők számára mozgásoktatással, a haladóknak csendes ima-gyaloglással), délután pedig a kápolnában az imádság.

A programot napindító gondolatok vezetik be, és szentmise zárja.

A 3. és 4. napon a két csoport programja már együtt zajlik.

A lelkigyakorlat egészségprogramot is tartalmaz, ezzel is segítve a mai kor emberének testi-lelki feltöltődését. A mozgásprogram – sem a kezdők, sem a haladók esetében – nem a megtett kilométerek számának egyszerű növelésére irányul. A szakemberek abban segítenek a résztvevőknek, hogy koruknak, egészségi állapotuknak megfelelően mennyit gyalogoljanak, mozogjanak. A lelkigyakorlat nem teljesítmény- vagy felfedező kalandtúra. Több, különböző nehézségű (meredekű) és hosszúságú útvonalat ajánlunk, hogy mindenki megélhesse a mozgás örömét, fizikai és testi adottságainak megfelelően. A mozgásprogram bármikor befejezhető.

A lelkigyakorlatok kezdési időpontja általában pénteken 17 órától kezdődnek és kedden 15 órakor fejeződnek be. A pontos részleteket levélben küldjük el. 

Kivétel Püspökszentlászló. Részletek a lenyílóban.

A lelkigyakorlat típusa

Vezetett csendes lelkigyakorlat – igény szerint személyes lelki kísérés. 

A mozgásoktatást kivéve a lelkigyakorlat alatt csendet tartunk. 

 

Interjú Molnár Renátával a Jézusi gyaloglás/Gyaloglás Jézussal lelkigyakorlatáról

Kossuth Rádió Tanúim lesztek című műsorában 9:08
Elhangzott: 2014. május 7.

Mit tartalmaz a részvételi díj?

A különböző helyszínek lelkigyakorlatos házai eltérő lehetőségeket biztosítanak, feltételeiket és áraikat minden lelkigyakorlat időpontjánál külön jelezzük. 

Elhelyezés egyágyas szobákban 4 éjszakára;

Napi háromszori étkezés – egyes helyeken büféreggelivel;

Összesen 6 óra sportszakmai oktatás (a test- és mozgáskultúra oktatást nordic walking alapoktatás egészíti ki (rossz idő esetén a program rugalmasan változik);

Botokat biztosítunk;

3 alkalommal napi 45 perc gerinc-gyógytorna – amennyiben külön jelezzük;

Személyre szabott segítségnyújtást, életmód-tanácsadás;

2-4 kísérő jelenléte a lelkigyakorlat teljes ideje alatt.

Jelentkezés, részvétel, fizetési tudnivalók

A részletes tájékoztatás ezen a honlapon történik, de a jelentkezést, regisztrációt, a fizetési feltételeket a különböző lelkigyakorlatos házak intézik!

Részletes tudnivalók »

Kik voltak eddig a résztvevők?

A lelkigyakorlatra járóképes érdeklődők jöttek. A 25–80 év közötti, változó egészségi állapotú résztvevők között volt, aki izomsorvadásban szenvedett, volt, aki infarktuson esett át, s rendszeresen mozgók/sportolók is részesei voltak a lelkigyakorlatnak. Papok, szerzetesek, nővérek, lelkészek, hitüket gyakorló civilek, életútkeresők, sőt még magukat ateistának vallók is csatlakoztak a programhoz, melynek során mindenkivel személyesen foglalkozunk/beszélgetünk.

Jelenleg erre a csoportos programra pszichiátriai betegeket nem tudunk fogadni! A programon mindenki saját feleőségére vesz részt! 

Résztvevők írták

A lelkigyakorlat résztvevői hol írásban, hol énekben osztják meg a tapasztalataikat, élményeiket. Gondolatok, visszajelzések a lelkigyakorlatról.

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések és válaszok a GYÍK menüpontban találhatók.

Jézussal Gyaloglók Testvéri Közössége

A részvételtől függetlenül is fel lehet iratkozni a havonta küldött lélekemelő gondolatokat tartalmazó körlevélre. Bővebben a közösségről és a körlevélről.

 

Jézusi gyaloglás születése
 

Hofher József jezsuita szerzetes és Molnár Renáta Cor-Way® életmódtréner, 4 gyermekes édesanya közös álma valósult meg abban a lelkigyakorlatban, amely a mai kor emberét a maga teljességében szólítja meg.
 

Lelkigyakorlat 2 lépésben
 

A 4 napos kétlépéses lelkigyakorlat az imádkozást a mozgással, a lelket a testtel összekapcsolva vezet be a szemlélődő Jézus-imába, a test- és mozgáskultúrába és a nordic walking alapjaiba.
 

MozgásLelkiség
 

A sport és spiritualitás új nyelve, Jézus értünk való gyaloglása a hit közösségében – a közös nyelvben, Jézus Krisztus testvériségében válik mozgalommá.

Kapcsolat

Molnár Renáta
Cor-Way® életmódtréner
személyi edző, lelkigyakorlat vezető


+36 30 687-9203


Hofher József SJ
spirituális kísérő
lelkigyakorlat vezető