Hofher József SJ

1953-ban született Budapesten. A Székesfehérvári Egyházmegye papjaként 1992-ben lett a Jézus Társasága tagja.

Több munkaterületen dolgozott – formációban, szociális apostoli munkában. Rendszeresen tart lelkigyakorlatokat.

2011 óta egyik új kezdeményezésük munkatársával, Molnár Renáta Cor-Way®® életmódtrénerrel, nordic walking edzővel, a Jézusi gyaloglás, amelyben a szemlélődő imamód, a Jézus-ima összekapcsolódik a mozgással, a járással, például a nordic walkinggal.

2000 óta foglalkozik romapasztorációval (Sajó mentén Köröm, Girincs, Kiscsécs községekben; majd Budapesten, Csobánkán, Tápiószecsőn).

2005-ben indította el a Cigánypasztorációs Műhely munkáját, a romapasztorációban részt vevő munkatársak konzultációs fórumát, melynek szakmai vezetésére 2006-ban dr. Kármán Judit egyetemi docenst, a Debreceni Református Egyetem Romológia Tanszékének jelenlegi vezetőjét kérte fel.

2006-ban, indulásakor, Tápiószecsőn, a Szemes Zsuzsa által megálmodott „Szeretet Iskola” felnőttképzési modelljének segítője volt; a program 2012-ig jezsuita háttértámogatással működött.

2011-ben roma fiatalok kezdeményezésére, velük közösen, rendi jóváhagyással hozták létre a Jezsuita Roma Egyetemi Szakkollégiumot.

2016 őszétől ismét a Jezsuita Roma Egyetemi Szakkollégium lelki vezetője.

Jézusi gyaloglás születése
 

Hofher József jezsuita szerzetes és Molnár Renáta Cor-Way® életmódtréner, 4 gyermekes édesanya közös álma valósult meg abban a lelkigyakorlatban, amely a mai kor emberét a maga teljességében szólítja meg.
 

Lelkigyakorlat
 

A 4 napos lelkigyakorlat az imádkozást a mozgással, a lelket a testtel összekapcsolva vezet be a szemlélődő Jézus-imába, a test- és mozgáskultúrába és a nordic walking alapjaiba.
 

MozgásLelkiség
 

A mozgás és spiritualitás új nyelve, Jézus értünk való gyaloglása a hit közösségében – a közös nyelvben, Jézus Krisztus testvériségében válik mozgalommá.

Kapcsolat

Molnár Renáta
Cor-Way® életmódtréner
személyi edző, lelkigyakorlat vezető


+36 30 687-9203


Hofher József SJ
spirituális kísérő
lelkigyakorlat vezető